NOS SportAangepast

Vis: laatste race geweest

Esmé Kamphuis en Judith Vis behaalden woensdag een historische vierde plaats in de tweemansbob. Nooit eerder eindigde Nederland zo hoog op de Olympische Spelen. Reden voor Kamphuis en Vis zich te beraden op de toekomst.

Vis: laatste race geweest

Voor remster Judith Vis, die vier jaar geleden bij testwedstrijden net te kort kwam om Kamphuis te mogen vergezellen in Vancouver, waren haar eerste olympische afdalingen waarschijnlijk ook meteen de laatste.

"Ik ben al bijna 34", stelde ze nuchter. "Er ligt een baan op mij te wachten en ik wil daar sowieso aan de slag. Ik denk dat dit mijn laatste wedstrijd is geweest." Vis kijkt tevreden terug op haar olympische debuut: "Vooraf wilde ik alles tussen acht en twee, als het maar geen vierde plaats was. Maar nu ben ik heel blij met vier."

Kamphuis: nog niet klaar

"Vier jaar is wel erg lang", aldus Esmé Kamphuis na afloop van hun knappe vierde run. De 30-jarige pilote combineert het bobsleeën met een promotie-onderzoek. "Ik wil de gynaecologie niet zo lang meer laten wachten. Maar die WK-medaille is er ook nog steeds niet. De WK in Winterberg volgend jaar zijn wel heel aantrekkelijk. Dus ik ga zeker praten in het ziekenhuis. Ik ben er nog niet klaar mee."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl