NOS SchaatsenAangepast

Kramer: ze slaan me in elkaar

Sven Kramer verscheen opvallend ontspannen bij de huldiging op Medals Plaza. Hij kreeg daar wat hem betreft wel de verkeerde medaille om zijn nek gehangen, maar na een nacht slapen stond hij wel weer met beide benen op de grond. Hij richt zich weer volledig op de ploegenachtervolging. "Die gasten slaan me in elkaar als ik halfbakken aan kom kakken", zegt hij daarover.

Hij zal zijn uiterste best doen om goud te pakken. "Ik ben goed genoeg voor de ploegenachtervolging. Nog twee dagen rustig aan, want ik verwacht ook niet dat de heats moeilijk worden. Als ik alleen rijd heb ik alleen mezelf ermee, maar nu rijd ik in een team."

"Geen nachtmerrie"

De 27-jarige TVM'er kon inmiddels wel weer lachen. Het besef dat hij niet de olympisch kampioen was op de 10.000 meter was er al snel. "Ik wist dat het geen droom was. Ook geen nachtmerrie. Daar deed het al teveel pijn voor. Het was gewoon werkelijkheid toen ik wakker werd. En dat is spijtig. Jorrit was gewoon de beste", zei hij.

Kramer verscheen dinsdag in een andere stemming bij de bloemenceremonie en bij het feest in het Holland Heineken House. Hij kreeg veel kritiek vanwege zijn chagrijnige houding.

"Binnenskamers houden"

"Ik ga ernaar toe omdat het hoort. Het is typisch Nederlands dat er dan zo gereageerd wordt. Het is logisch dat ik niet in een polonaise het HHH binnenloop. Als je dat niet snapt, dan snap je de intentie van topsport niet", zegt Kramer, waarna hij ingaat op de uitspraak van Bob de Jong, die vond dat Kramer mee had moeten gaan in de feestvreugde. "Dat moet je gewoon binnenskamers houden. Ik heb dat ook net tegen Bob gezegd en het is uitgesproken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl