Vijfde olympische titel Bjørgen

Marit Bjørgen is voor de vijfde keer in haar carrière olympisch kampioene geworden. De Noorse langlaufster won op de Spelen in Sotsji samen met Ingvild Flugstad Østberg de teamsprint.

De 33-jarige Bjørgen won vier jaar geleden in Vancouver al drie keer goud en eerder deze Spelen was ze de beste op de 15 kilometer skiatlon. Daarnaast won ze al drie keer olympisch zilver en eenmaal brons. Voor Østberg was het na het zilver op de sprint haar tweede olympische plak.

In de finale (zes rondjes van 1,3 kilometer) sloeg Bjørgen direct in haar eerste ronde een flink gat. Het zilver ging op gepaste afstand naar Finland en Zweden pakte het brons.

Derde aller tijden

Bjørgen staat nu derde op de ranglijst van vrouwelijke medaillewinnaars op de Winterspelen. Alleen de Russinnen Ljoebov Jegorova (6-3-0) en Lidia Skoblikova (6-0-0) gaan haar voor.