Sauerbreij: verwijt mezelf niets

"Ik heb gevochten voor wat ik waard ben. Ik kan mezelf niets verwijten", berustte Nicolien Sauerbreij in haar uitschakeling in de achtste finales op de olympische parallelreuzenslalom.

Sauerbreij, de uittredend olympisch kampioene, had in de eerste run nog 0,30 voorsprong gepakt op Ina Meschik. In de tweede run nam de Oostenrijkse echter alle risico en op de streep bleek ze haar achterstand omgebogen te hebben in een minieme voorsprong. "Vijfhonderdste is niet veel", zuchtte Sauerbreij.

Andere sneeuw

De Noord-Hollandse baalde van de veranderde omstandigheden. Eerder in de ochtend was de baan nog hard en ijzig. "De sneeuw is zachter geworden. Daar ben ik minder sterk op, dat blijkt ook."

Een voorstel van de organisatie om de baan weer harder te maken werd tegengehouden door de Oostenrijkers. "Dat geeft aan onder welke omstandigheden zij beter zijn", aldus Sauerbreij. "Dat is heel zonde, want ik voelde me heel sterk vandaag."

Ze voelde zich zo goed, dat er een nieuwe medaille in had gezeten. "Dat had zomaar gekund. Het zou me niets verbazen als degene waar ik nu tegen stond heel ver gaat komen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl