NOS SchaatsenAangepast

Kemkers: dit voelt zwaar

Gerard Kemkers ervaart de zilveren medaille van Sven Kramer op de 10.000 meter als een verlies. De coach was er even stil van. "Ik weet niet goed hoe ik het moet omschrijven. We hebben een wedstrijd verloren die we heel graag hadden willen winnen."

Met de foute wissel van Vancouver in het achterhoofd, waren Kemkers en Kramer erop gebrand zich in Sotsji te revancheren. Dat het opnieuw misliep, kwam voor de coach dan ook als een zware klap.

Kemkers: "Dit voelt zwaar. Het is wel even iets wat ik nog moet wegslikken. Het is duidelijk dat deze wedstrijd gekoppeld staat aan vier jaar geleden. We hebben een redelijke manier gevonden om daar mee om te gaan. Aan de buitenkant werd er wel druk opgelegd."

"Probleem in zijn rug"

Kramer liet na afloop weten dat hij last heeft van zijn rug. Kemkers bevestigde dat. "Het is de waarheid dat Sven een probleem in zijn rug heeft. Hij heeft daar te snel in de wedstrijd last van gehad."

Waarom de blessure van Kramer bij bijna niemand bekend was, kon Kemkers wel uitleggen. "Dit is niet iets wat je van te voren deelt met mensen om je heen. Je probeert het te controleren, omdat het niet in de weg mag staan als je wilt presteren. Het is vandaag geen thema geweest tot aan de wedstrijd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl