NOS SchaatsenAangepast

Kramer: baal van mijn lijf

Sven Kramer verscheen aangeslagen voor de camera nadat hij was verslagen op de 10.000 meter. De 27-jarige favoriet kwam niet aan de tijd van landgenoot Jorrit Bergsma (12.44,45) en moest genoegen nemen met zilver.

Kramer had een opmerkelijke verklaring. "Ik heb de hele week al last van mijn rug. Ik zag het wel een beetje aankomen. Ik ben te vaak geblesseerd en dat kan niet. Heel blijven hoort bij topsport. Ik voel het de hele tijd al, maar ik wilde er niet aan toegeven", zei hij.

"Ik weet het, het is een slecht excuus. Maar voor goud moet je gewoon topfit zijn. Ik heb ontspanning nodig en ik moest er teveel energie instoppen. Dan hoop je nog op het beste, want ik heb er alles aan gedaan. Ik heb er echt voor gevochten."

Kramer gedroeg zich als een goede verliezer door respect te tonen voor Bergsma. "Jorrit rijdt een wereldtijd, laat dat duidelijk zijn. En ook als ik fit was geweest, was het nog maar de vraag geweest of ik aan die tijd van hem was gekomen. Niets ten nadele van Jorrit, maar ik baal van mijn lijf."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl