NOS SportAangepast

"Als ze me nodig hebben, start ik"

Voor Jorien ter Mors kan het vrijdag een druk dagje worden. Mogelijk komt ze tegen vier uur (Nederlandse tijd) in actie op de langebaan bij de kwartfinale ploegachtervolging, een kleine twee uur later wachten de kwartfinales op de 1000 meter bij het shorttrack.

"We zullen goed overleggen wat er mogelijk is. Maar als ik moet starten, dan start ik'', zei Ter Mors dinsdag nadat ze als shorttrackster, na gehinderd te zijn door een val van de Canadese Marianne St-Gelais, werd toegevoegd aan de kwartfinales.

Arie Koops heeft nog niet besloten welke drie van de vier aangewezen vrouwen in de kwartinale op de ploegachtervolging bij de langebaan starten. De bondscoach maakt dat donderdagmiddag bekend, zo vertelde hij dinsdag.

Jeroen Otter, de coach van Ter Mors, zei zich sowieso buiten de discussie te houden. "Ik weet dat ze is uitgenodigd voor de ploegachtervolging. Ik laat het aan haar. Het kan nadelig zijn voor haar shorttrackwedstrijd, maar misschien wordt ze er juist sterker van. Zeker als het goed gaat op de langebaan kan dat een positieve impact hebben."

Ter Mors zag het ook wel weer als een uitdaging, om op één dag op twee disciplines uit te komen. "Ik sta 100 procent ter beschikking. Dan moet ik vrijdag maar iets harder werken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl