NOS SportAangepast

Frans goud op snowboardcross

Pierre Vaultier heeft de olympische titel op de snowboardcross in de wacht gesleept. Tweede werd de Rus Nikolaj Oljoenin, die zijn eerdere runs op de dag steeds overtuigend had gewonnen. De Amerikaan Alex Deibold veroverde het brons.

Oljoenin was weer als snelste weg, maar waar hij eerder een beslissend gat wist te slaan, kreeg hij nu het complete veld in z'n nek. Met Vaultier was het aan kop stuivertje wisselen. De Fransman nam de laatste sprong als leider en hield de Rus achter zich.

Het regende valpartijen in het uitgestelde evenement, dat vanwege de dikke mist op maandag werd afgeblazen. Onder anderen de Amerikaanse favoriet Nate Holland, de Australische wereldkampioen Alex Pullin en de Italiaanse wereldbekerleider Omar Visintin gingen hard onderuit op de piste vol bochten, bulten en springschansen . Visintin leek er slecht aan toe en moest per brancard worden afgevoerd.

Brons oud-waxer

Bij de vorige twee afleveringen was het goud voor Amerika. Deibold was vier jaar geleden in Vancouver nog één van de waxers van de Amerikanen. In de halve finales gleed hij op zijn rug net voor landgenoot Trevor Jacob over de finish. "Ik hoef nu even mijn eigen boards niet meer te waxen", grijnsde de winnaar van het brons.

Vaultier beschadigde twee maanden geleden in Lake Lousie nog zijn kniebanden en reed in Sotsji met een brace. "Misschien hielp dat juist wel. Ik was geen favoriet en voelde geen druk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl