NOS SportAangepast

Van Calker tankt vertrouwen

Het was eigenlijk niet meer dan een voorprogramma, want hij had zich niet eens gekwalificeerd voor de tweemansbob. Toch ging Edwin van Calker gisteravond met een goed gevoel terug naar het olympisch dorp. Met extra vertrouwen voor de viermansbob van komende zaterdag.

Er zat zowaar nog een vierde run in, gisteren voor Edwin van Calker bij de Olympische Spelen in de tweemansbob. "We wisten dat de twintigste plek en een vierde run haalbaar waren, maar het zou moeilijk worden." Met remmer Bror van der Zijde eindigde de Groninger uiteindelijk als negentiende.

Belangrijker, het vertrouwen in een goed optreden in de viermansslee groeide. "We staan er als team heel goed op", zei Van Calker nadat hij de wedstrijd in de tweemansbob beëindigd had.

Verrassing

"Ik ben klaar voor de verrassing", zei Van der Zijde. "Een plaats bij de topzes, topacht, dan laten we wat zien." De tweemanswedstrijden waren een broodnodige oefening voor de races die nog komen. Van Calker: "Het was lekker dat we ook die vierde run konden rijden, die was stikgoed, een schoonheid. Hier moeten we op doorwerken."

Ze hadden de eerste dag als 21ste afgesloten en moesten dus een plaatsje klimmen om met de beste twintig nog een run te mogen afwerken. "We hebben een stapje gemaakt. We starten hier steeds als dertiende. Ik sta hier met een heel goed gevoel en neem een gezonde dosis vertrouwen mee naar de viermansbob. Nu gaan we even uitrusten, de beentjes omhoog. En dan iets moois neerzetten", vertelde Van Calker.

Inhaalrace

Van der Zijde sloot zich bij de woorden van zijn piloot aan, al was hij over zijn eigen optreden minder tevreden. "Het hele seizoen is een inhaalrace geweest. We begonnen met de olympische bezetting, maar al na één wedstrijd sloegen blessures toe. Het heeft tot vorige week geduurd om die bemanning weer bij elkaar te krijgen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl