NOS SportAangepast

Sauerbreij: trainen heeft geen zin

Snowboardster Nicolien Sauerbreij verdedigt woensdag haar olympische titel op de parallelreuzenslalom, maar was maandag niet in staat voor die wedstrijd te trainen. De mist in Sotsji, die ook al zorgde voor uitstel van de biatlon en de snowboardcross, maakte het voor haar onmogelijk om de piste op te gaan.

"Vandaag was er dertig meter zicht en werd de baan afgesloten. Er werd ons verteld dat we later misschien nog wel naar beneden konden, maar ik wil geen risico nemen", vertelt Sauerbreij, die bezig is aan haar vierde en laatste Olympische Spelen.

Training overslaan

Ook zondag kon Sauerbreij niet naar beneden. "De sneeuw was toen zo slecht dat ik zelf maar heb besloten de training over te slaan."

Rust bewaren is nu het belangrijkste voor Sauerbreij. "Dat lukt uit ervaring wel. Ik moet niet denken dat ik deze twee dagen nog moet leren snowboarden. Ik wil nu terugvallen op het gevoel dat ik in de laatste trainingsweken had."

Dekker wel op de piste

De andere Nederlandse deelneemster op de parallelreuzenslalom, de pas 17-jarige Michelle Dekker, ging wel de piste op. "Je kon maar twee poortjes zien, weer eens wat anders", luidde haar reactie na afloop. "De sneeuw was goed hard omdat er gestrooid was. En ik wil ook leren onder alle omstandigheden te kunnen boarden."

Dekker richt zich vooral op de parallelslalom van zaterdag. De parallelreuzenslalom gebruikt ze vooral als voorbereidingswedstrijd. "Woensdag kan ik vooral de piste leren kennen en het wedstrijdgevoel krijgen.'"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl