NOS SportAangepast

Zware klus ijshockeyers USA

Een herhaling van de olympische ijshockeyfinale uit 2010 tussen Canada en de VS behoort niet meer tot de mogelijkheden. De grootmachten zitten in dezelfde helft van het wedstrijdschema en kunnen elkaar daardoor al in de halve finales treffen.

Op basis van de groepswedstrijden is de indeling voor de knock-outfase van het toernooi bepaald. Zweden, de VS, Canada en Finland hebben zich rechtstreeks geplaatst voor de kwartfinales, terwijl bijvoorbeeld Rusland dinsdag eerst nog aan de bak moet in de tussenronde.

Zware opdracht Amerikanen

De Verenigde Staten boekten in de groepsfase een zwaarbevochten overwinning op Rusland, maar die lijkt nu waardeloos. De Amerikanen hebben op papier de zwaarste loting voor de weg naar goud. Eerst wacht Tsjechië of Slowakije, waarna er vermoedelijk een duel met regerend kampioen Canada komt.

Rusland krijgt in de andere speelhelft in de tussenronde eerst te maken met het laag ingeschaalde Noorwegen, waarna in de kwartfinales zeer waarschijnlijk olympisch zwaargewicht Finland de tegenstander zal worden.

Play-offs voor kwartfinales, dinsdag:

Rusland - Noorwegen

Zwitserland - Letland

Tsjechië - Slowakije

Slovenië - Oostenrijk

Kwartfinales, woensdag:

Zweden - winnaar Slovenië/Oostenrijk

Finland - winnaar Rusland/Noorwegen

Canada - winnaar Zwitserland/Letland

Verenigde Staten - winnaar Tsjechië/Slowakije

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl