NOS SchaatsenAangepast

Tuitert twijfelt: stoppen of doorgaan

De kans bestaat dat Mark Tuitert na dit seizoen stopt met schaatsen. De uittredend olympisch kampioen, die zaterdag als vijfde eindigde op de 1.500 meter, twijfelt of hij de komende jaren de inspanningen nog kan leveren, die passen bij zijn niveau.

"Daar ga ik de komende weken even goed over nadenken. Je moet zo scherp zijn, je moet zo veel láten. Je moet zo veel opbrengen om op de Spelen te komen. Ik moet even nadenken of ik dat ook voor andere wedstrijden op kan brengen", aldus de 33-jarige schaatser zondagavond in het programma NOS Sportwinter.

Alleen met volle overtuiging

De keuze om zijn schaatsloopbaan te vervolgen valt of staat bij die opofferingsgezindheid. ''Als ik doorga, dan alleen met volle overtuiging. Voel ik die niet, dan niet. Ik zal de komende tijd bij mezelf te rade gaan.''

Mark Tuitert werd Europees kampioen allround in 2004 en Nederlands kampioen allround in 2006. In 2004 en 2005 won hij het eindklassement in de wereldbeker op de 1.500 meter.

Zijn hoogtepunt beleefde hij tijdens de vorige Olympische Spelen in Vancouver. Daar won hij verrassend de 1.500 meter. Zaterdag slaagde hij er niet in zijn titel te prolongeren; hij eindigde als vijfde.

In zowel 2006 als 2010 won hij een bronzen olympische medaille op de ploegenachtervolging.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl