NOS NieuwsAangepast

"Hotels rondom Sotsji nog niet af"

Het Internationaal Olympisch Comité heeft de Russische organisatie van de Olympische Spelen verzocht de hotels voor journalisten snel in orde te maken. Dit weekend kwamen de eerste verslaggevers aan in Sotsji en in veel gevallen bleken de geboekte hotels nog niet af te zijn.

Journalisten klagen over slechte isolatie op de kamers en ook hebben ze last van lawaai door bouwwerkzaamheden. Voor sommigen was zelfs helemaal geen kamer beschikbaar.

In de bergen bij Sotsji zijn in aanloop naar de Spelen negen nieuwe hotels gebouwd speciaal voor de pers. Volgens de Russische autoriteiten zijn drie van deze accommodaties nog niet helemaal klaar voor gebruik. Vrijdag begint het sportevenement.

Misstanden

Volgens IOC-president Thomas Bach is er nog geen directe reden voor paniek. "Er zijn nog wat problemen die opgelost moeten worden, zoals dat meestal gaat vlak voor de Spelen. We hebben contact met de organisatie en we hopen dat de misstanden de komende dagen verholpen zullen worden", zei hij tegen het Amerikaanse persbureau AP.

De Russische regering heeft zo'n 37 miljard euro besteed aan nieuwe accommodaties rondom het sportevenement. In totaal zullen ongeveer 11.000 journalisten in de omgeving van Sotsji verblijven tijdens de Spelen.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl