NOS SportAangepast

Hendriks: we gaan nu sporten

De opening van de Spelen laat nog vijf dagen op zich wachten, maar de chef de mission van Nederland is er klaar voor. "Laten we nu gewoon gaan sporten", aldus Maurits Hendriks vanuit het olympisch dorp, op de dag dat ook de Nederlandse sporters koers zetten richting Sotsji.

Hendriks vindt het goed dat door de Olympische Spelen andere thema's hoog op de agenda komen, zoals de mensenrechten in Rusland. "Dat lukt geen ander evenement. Dus dat is prachtig. Maar uiteindelijk komen de sporters voor het leveren van een topprestatie. Hier hebben ze jarenlang voor getraind. Daarom zeg ik: wij gaan nu sporten."

Veiligheid

De baas van de Nederlandse delegatie zegt daarmee niet dat de veiligheid geen issue meer is. "De dreiging nemen we net zo serieus als voorheen."

Maar binnen de poorten van het dorp is het voor Hendriks geen gespreksthema meer. "In Londen liepen overal mensen met mitrailleurs en kogelvrije vesten. Hier in het dorp zie ik niemand met een wapen. Dat zorgt voor een veilig gevoel bij de sporters. Dus, we gaan het er niet meer over hebben. Onze focus ligt honderd procent op de sport."

Groepsreis

De Nederlandse sporters zijn intussen afgereisd richting Sotsji. Zij vertrokken vanochtend van Schiphol. Cheryl Maas was de groepsreis voor, zij arriveerde eerder dit weekend al in Rusland. De snowboardster is donderdag - nog voor de officiële opening - de eerste Nederlandse sporter die in actie komt. Vanochtend vertrokken enkele bobbers, de shorttrackers en de schaatsers.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl