NOS SportAangepast

Ogen gericht op Knegt en Ter Mors

Sjinkie Knegt en Jorien ter Mors kijken met veel vertrouwen uit naar de Olympische Winterspelen in Sotsji. De shorttrackers azen allebei op een medaille. Iets waarover vier jaar geleden absoluut niet werd gesproken.

"Ik ben tevreden als ik met één medaille thuiskom. Op welk onderdeel maakt me dan helemaal niets uit", zegt Knegt. Ter Mors: "Ik denk zeker dat het mogelijk is om met een medaille thuis te komen. Ik ga er heen voor mezelf. Wil iets moois laten zien. De ogen zijn nu wel op mij gericht."

Otter: één medaille zou mooi zijn

Jeroen Otter, die in 2010 bondscoach werd van de shorttrackers, durft het woord medaille ook in de mond te nemen, maar is iets voorzichtiger. "Als we nou eens uitgaan van één medaille, dat is altijd meer dan we in het verleden hebben behaald. Dat zou mooi zijn."

Sinds Otter aan het roer staat heeft het Nederlandse shorttracken een boost gekregen. Er worden wedstrijden gewonnen en het gat met de top is flink geslonken. Hij legt uit wat er is veranderd.

"We hebben een andere aanpak. Zo trainen we nu tien tot twaalf keer per week op het ijs. Als je dat vergelijkt met voorheen: toen trainden we één keer per dag op het ijs. We hebben nu meer volume en intensiteit en een betere techniek en tactiek", zegt Otter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl