NOS SportAangepast

"Beter dan Sotsji niet gezien"

Maurits Hendriks, de chef de mission van de Nederlandse ploeg op de Spelen, is in Sotsji gearriveerd. Volgende week vrijdag worden de Olympische Spelen geopend. De eerste indrukken zijn goed, zo laat hij weten. "Je ziet dat er hier heel hard gewerkt is. Het is allemaal bijna klaar. We zijn nu aangekomen en er wordt nog aan een paar kleine dingetjes gewerkt. Het ziet er allemaal heel goed uit."

De appartementen van de sporters, die al wel helemaal af zijn, moeten nog een flinke opfrisbeurt krijgen. "Als je de huisvesting afzet tegen de andere Spelen, is dit ruimer dan we ooit hebben gehad", zegt Hendriks.

"Het zijn prachtige appartementen met ruime kamers en een royale badkamer. Wat dat betreft staan de Russen voor. Beter dan dit heb ik nog nooit gezien. We gaan de kamers nog even voorzien van een lekkere bank om op te zitten en er komen wat oranje attributen. Ook maken we de badkamer gebruiksvriendelijk."

Beveiliging Sotsji

Hendriks, die zondagavond in Sotsji aankwam, merkte de eerste dagen nog weinig van de beveiliging in het olympisch dorp. Dat wil niet zeggen dat het niet goed beveiligd is, zo verduidelijkt hij. "Natuurlijk is het olympisch dorp ontzettend goed beveiligd. Als je het vergelijkt met Londen, is de beveiliging minder zichtbaar. Het is ook niet vervelend om gecontroleerd te worden, je moet het zien als op een vliegveld. Het gaat heel vriendelijk allemaal."

Hendriks stuurde maandag een tweet vanuit Sotsji met een foto waarop te zien was dat hij bij wijze van generale repetitie het olympisch vuur aanstak. De tweet was binnen een paar minuten verdwenen: verwijderd. Hij moet er wel om lachen. "Alles wordt hier getest. In mijn enthousiasme ontging het mij niet dat ze met de vlam aan het spelen waren. Logisch dat ze kijken of die het wel doet. Dat de vlam werkt tijdens de openingsceremonie."

Saillant: Hendriks waarschuwde eerder de Nederlandse atleten voorzichtig en terughoudend te zijn met berichten op Twitter. Nu ging hij zelf 'in de fout'.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl