NOS SportAangepast

VS stuurt recordploeg naar Sotsji

De Verenigde Staten reizen met een recordaantal van 230 atleten naar de Olympische Spelen in Sotsji. Nooit eerder vaardigde een land zoveel sporters af naar de Winterspelen.

Todd Lodwick, die uitkomt op de Noordse combinatie, maakt zich op voor zijn zesde deelname aan de Spelen. Zijn Amerikaanse ploeggenoten Billy Demong (Noordse combinatie) en skiër Bode Miller zijn in Sotsji voor de vijfde keer op olympisch niveau actief.

Miller jaagt op Ohno

Miller won tot nu toe vijf medailles en moet er nog drie hebben om shorttracker Apolo Anton Ohno te achterhalen als succesvolste Amerikaan op de Winterspelen.

Schaatser Shani Davis en snowboarder Shaun White kunnen de eerste Amerikanen worden die op drie achtereenvolgende Winterspelen een medaille pakken. Beiden jagen zelfs - Davis op de 1000 meter en White op het onderdeel halfpipe - op hun derde gouden medaille.

In het Amerikaanse kamp is curling-speelster Ann Swishelm de oudste deelnemer (46), freestyle-skiester Maggie Voisin de jongste (15).

Ook grote Russische equipe

Gastland Rusland (225), Canada (222) en Duitsland (152) zijn na de Verenigde Staten het best vertegenwoordigd in Sotsji. Nederland is met 41 deelnemers (plus twee reserves die niet worden meegeteld) vertegenwoordigd.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl