NOS SportAangepast

Viermansbob Van Calker snel

Edwin van Calker eindigde zaterdag bij de wereldbekerstrijd in Königssee, tevens EK, op de teleurstellende dertiende plaats in de tweemansbob (zevende plaats EK), maar deed het een dag later een stuk beter in de viermansbob.

Met Bror van der Zijde, Arno Klaassen en Yannick Greiner achter zich gleed Van Calker naar de zevende plaats in de WB-strijd, wat goed was voor de vijfde plaats in de EK-stand.

Snelste in tweede run

Van Calker was de laatste twee maanden zeventiende, twintigste, zestiende en vijftiende geworden; de zevende plaats was zijn beste klassering van het seizoen. Helemaal verrassend was dat hij in de tweede run de snelste van allemaal bleek te zijn geweest, nadat hij in de eerste run de tiende tijd had gerealiseerd.

Goud voor Zwitser Hefti

Beat Hefti, die zaterdag zijn derde Europese titel in de tweemansbob greep, voegde daar zondag de Europese titel in de viermansbob aan toe. De gelouterde Zwitser (drie keer olympisch brons) was in 2007 de beste van de wereld in de vierzitter.

De laatste WB-wedstrijd werd gewonnen door olympisch kampioen Steven Holcomb, die Hefti 0,09 achter zich hield. De Duitser Maximilian Arndt werd slechts achtste, maar dat was wel voldoende om de wereldbeker in de wacht te slepen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl