NOS SportAangepast

Startbewijs OS bobbers Jamaica

De Jamaicaanse tweemansbob mag starten op de Olympische Spelen in Sotsji. Het Jamaicaans Olympisch Comité heeft daarvoor bevestiging gekregen van de internationale bobsleebond FIBT. Piloot Winston Watts is al een actie gestart om het project met behulp van 'crowdfunding' financieel rond te krijgen. Er is 60.000 euro nodig, de teller staat op ongeveer 12.000 euro.

Jamaica staat 39ste op de wereldranglijst, terwijl er in Sotsji maar plaats is voor dertig teams. Maar omdat per land maximaal twee sleeën afgevaardigd mogen worden, mag Jamaica toch starten. Het Olympisch Comité van Jamaica heeft inmiddels aangegeven financieel bij te dragen aan het project.

Laatste deelname in 2002

Als het lukt om het benodigde geld bij elkaar te krijgen, is het voor het eerst sinds 2002 dat een Jamaicaanse bob meedoet aan de Olympische Spelen. Watts was eerder in 1994, 1998 en 2002 van de partij. Marvin Dixon en Wayne Blackwood zijn de beschikbare remmers voor de huidige bob. Voor hen zal het de eerste Olympische deelname zijn.

Bij de combinatie van Jamaica met bobsleeën gaan de gedachten automatisch naar de Disney film 'Cool Runnings', gebaseerd op het Jamaicaanse bobsleeteam in 1988. De viermansbob, het eerste Jamaicaanse bob ooit op de Winterspelen, was destijds op zoek naar sponsors en materiaal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl