NOS SportAangepast

Zilver Maas, Van Gils in wachtkamer

Snowboardster Cheryl Maas is bij de wereldbekerwedstrijd in Stoneham, Canada als tweede geëindigd op het onderdeel slopestyle. Daarmee bevestigde Maas haar goede vorm op weg naar Sotsji.

Charlotte van Gils voldeed in dezelfde wedstrijd aan de eis voor kwalificatie voor de Olympische Spelen. Op de slopestyle eindigde ze in de halve finale als derde, waarmee ze in de eindrangschikking beslag legde op de zevende plaats. De eis van NOC*NSF voor olympische kwalificatie is een topacht-notering.

Wereldbeker-ranglijst

Ondanks het goede resultaat in Stoneham is Van Gils nog allerminst zeker van deelname in Sotsji. Nog onduidelijk is namelijk hoeveel startplaatsen Nederland toebedeeld zal krijgen op de slopestyle tijdens de Winterspelen. Dat aantal is afhankelijk van de wereldranglijst die maandag bekend wordt.

Indien Nederland één startplaats heeft, dan zal die worden ingenomen door Cheryl Maas. Krijgt Nederland twee startplekken dan is de weg naar Sotsji ook vrij voor Charlotte van Gils. Pas in de loop van komende week wordt bekend of zij daadwerkelijk naar Sotsji mag.

Voor Joris Ouwerkerk is de deur naar Sotsji definitief dicht. Hij haalde in Stoneham de finale niet en liet daarmee zijn laatste kans op olympische kwalificatie liggen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl