NOS SchaatsenAangepast

Davis wil door tot Spelen 2018

Shani Davis heeft voorlopig nog geen genoeg van het schaatsen. De 31-jarige Amerikaan wil doorgaan tot de Olympische Spelen van Pyeongchang in 2018.

Davis, die op de 1.000 meter olympisch goud veroverde op de Spelen van 2006 en 2010, heeft het plezier in het schaatsen nog niet verloren.

"Ik heb er nog net zo veel zin in als bij mijn eerste grote wedstrijd. Daarom ga ik verder. Er zijn ondanks al mijn successen nog voldoende doelen om te realiseren", reageerde Davis tegenover persbureau Reuters op berichten dat hij bezig zou zijn aan zijn laatste seizoen.

Hij geeft toe dat een topsportcarrière soms zwaar is. "Trainen om het hoogste niveau te halen is zwaar, zowel fysiek als mentaal. Door de wijsheid die ik in al die jaren heb opgedaan weet ik echter hoe ik daar mee moet omgaan. Mijn ervaring maakt dat alles gemakkelijker."

Ondanks zijn uitspraak, kan Davis niet met honderd procent zekerheid zeggen dat hij nog vier jaar doorgaat. "Het is grappig. Ik blijf in de media lezen dat Sotsji mijn laatste Spelen zouden zijn. Misschien wil men er een dramatisch tintje aan geven. Misschien stop ik eerder, maar misschien ook niet. Ik wil graag nog door."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl