NOS SchaatsenAangepast

Kramer niet bezig met EK

Sven Kramer voelt absoluut geen spijt een trainingsstage op Tenerife boven de EK allround in Hamar te hebben verkozen. De Fries heeft ook nauwelijks contact met zijn ploegmaat Koen Verweij, die wel in Noorwegen actief is.

"Ik ben er weinig mee bezig. Ik betrap me erop dat het me ook weinig uitmaakt. En dat is misschien ook wel goed", vindt Kramer, die in aanloop naar Sotsji zuinig op zijn lichaam is. Een bewuste keuze. "Belangrijkste is dat ik niet met het allrounden bezig wil zijn, zowel mentaal als fysiek. Ik kijk alleen naar de vijf en tien kilometer."

Sotsji vormt de climax van zijn schaatsjaar. "Ik ben relatief rustig, het is nog vier weken. Het gaat vooral om fris blijven en honger krijgen naar die wedstrijden. Uit ervaring weet ik dat dat niet zo makkelijk gaat, het is niet vanzelfsprekend", aldus Kramer, die voor de start van de Winterspelen in Inzell nog één trainingskamp belegt.

De komende weken heeft Kramer richting Sotsji maar één ding in zijn hoofd. "Ik moet winnen. Dat moet ik van mezelf. Ik heb de tijd gehad om een olympisch gevoel te krijgen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl