NOS SchaatsenAangepast

Timmer: schaatsen niet eerlijk meer

Marianne Timmer reageerde boos op het besluit van de geschillencommissie van de KNSB om Yvonne Nauta geen herkansing te geven op de drie kilometer. "Vanaf nu is schaatsen geen eerlijke sport meer'', zo liet de coach van Team Liga via Twitter weten. "Ploegen kunnen bewust een strategie bepalen.''

Nauta eindigde eind december bij het olympisch kwalificatietoernooi in Thialf als vierde op de 3.000 meter. Haar achterstand op Annouk van der Weijden, die de derde tijd noteerde, was slechts 0,03 seconde. Nauta, die voor het Liga-team van Timmer rijdt, werd tijdens haar rit echter gehinderd door Linda de Vries. Nauta verloor daardoor snelheid en miste een olympisch startbewijs op de drie kilometer dus net.

Bij de geschillencommissie van de KNSB hoopte Nauta een skate-off - ofwel: een nieuwe wedstrijd tussen haar en Van der Weijden - af te dwingen. De geschillencommissie oordeelde echter anders en bleef bij het besluit om Van der Weijden naar de Spelen te sturen op de 3.000 meter. Nauta komt in februari in Sotsji wel in actie op de vijf kilometer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl