NOS SportAangepast

Bobber Jansma wil second-opinion

Bobsleeër Sybren Jansma moet zich zorgen maken over zijn deelname aan de Winterspelen in Sotsji. Een MRI-scan wees uit dat hij een spierscheurtje heeft opgelopen. Dat gebeurde afgelopen weekend tijdens World Cup-wedstrijden in Winterberg.

Jansma dacht dat hij alleen wat last had van een onschuldige hamstringblessure, maar liet voor de zekerheid toch een scan maken. "En die viel negatief uit", vertelt hij. "Er is wel duidelijk schade. Er zit een klein scheurtje, dus dat was schrikken. Het herstel kan zo'n vier tot zes weken duren. Maar ik heb goede hoop dat het korter gaat duren."

Second opinion

Jansma, met de viermansbob al gekwalificeerd voor Sotsji, laat de komende wereldbekerwedstrijden en het EK schieten en hoopt op tijd hersteld te zijn voor de Olympische Spelen. Hij vraagt voor de zekerheid een second opinion aan. "Ik kan trainen, ik ben fit, dus ik hoop dat een second opinion zegt dat het meevalt."

Jansma is remmer in de bob van Edwin van Calker. Een remmer duwt de bobslee het langst bij de start en moet dus snel, fit en explosief zijn. Jansma maakt zich zorgen. "Het is voor mezelf een spookbeeld dat ik de Spelen niet zou halen. Daarom ga ik maar van het positieve uit."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl