NOS SportAangepast

Skiester Vonn mist Spelen Sotsji

Lindsey Vonn doet niet mee aan de Winterspelen van volgende maand in Sotsji. Een knieblessure die haar al het hele seizoen parten speelt, maakt een olympische start onmogelijk, zo laat de Amerikaanse skiester weten.

"Ik ben er kapot van dat ik niet mee kan doen in Sotsji", twitterde Vonn, die vier jaar geleden in Vancouver goud veroverde op de afdaling en brons pakte op de Super G.

Op haar Facebook-pagina schrijft de 29-jarige skidiva: "Ik heb er alles aan gedaan om sterk genoeg te zijn, maar het is helaas duidelijk geworden dat mijn knie het niet aan kan. Ik laat mij op korte termijn opnieuw opereren zodat ik volgend jaar wel kan meedoen aan de WK in Vail."

Boosdoener

De rechterknie - nu ook weer de boosdoener - is al jaren de zwakke plek bij Vonn. Dat begon op de WK van 2007 in Åre, toen ze de kruisband scheurde. De kwetsuur kostte haar de rest van het seizoen. Ook bij de WK van vorig jaar ging het mis. Ze kwam in Schladming meteen al op de eerste wedstrijddag hard ten val en scheurde daarbij opnieuw haar kruisband.

Eind november leek ze weer wedstrijdfit te zijn, maar vlak voor haar comeback ging ze onderuit in de training. Ze scheurde andermaal haar kruisband af, hoewel ze eerst dacht dat het om een klein scheurtje ging.

Vonn bleef desondanks doorgaan, maar eind december moest ze vanwege problemen met het gewricht in Val d'Isere haar race voortijdig afbreken. Ze had toen nog hoop op deelname aan de Spelen. IJdele hoop, zo is nu gebleken.

Klasse apart

Vonn won in 2008, 2009, 2010 en 2012 de wereldbeker algemeen en toonde zich met name op de afdaling een klasse apart met vanaf 2008 zes wereldbekers op rij. Op grote toernooien bleef de oogst echter beperkt tot wereldtitels op de afdaling en Super G in 2009 en dus olympisch goud in Vancouver. WK-zilver was er voor de Amerikaanse weggelegd in 2007 (afdaling en Super G) en 2011 (afdaling).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl