NOS SportAangepast

De Bruin teleurgesteld in bond

Ivo de Bruin is in de strijd om een olympisch ticket voor de tweemansbob zo'n beetje iedere week sneller dan zijn concurrent Edwin van Calker. Toch geniet Van Calker de voorkeur van de bond. Tot grote ontevredenheid van De Bruin.

"Ik ben zeker teleurgesteld", zegt De Bruin. "Ik had gehoopt dat de bond mij iets meer zou steunen dan wat er nu gebeurt."

De bond zet vol in op Van Calker en overweegt hem aan te wijzen voor Sotsji, omdat hij met de viermansbob al zeker is van de Spelen. Daardoor stapt de best beschikbare remmer steeds in bij Van Calker. De Bruin moet het doen met de eerste reserve. De andere remmers worden gespaard voor de viermansbob.

"Het kost mij veel moeite en energie om op deze manier echt te genieten van mijn sport door alle randzaken, die niet ideaal zijn voor mij", aldus De Bruin.

Duidelijke afspraken

Wopke de Vegt, technisch directeur van de BSBN, legt uit: "Er zijn afspraken gemaakt afgelopen zomer en die waren behoorlijk duidelijk. De beste man in de beste slee en de prioriteit ligt bij de viermans. Want daar zijn we kansrijk".

De Bruin ziet het anders. "Ik denk dat wij allebei goed kunnen presteren. Dus een goeie tweemans en een goeie viermans neer kunnen leggen, maar daar denkt de medische staf en vooral de selectiecommissie anders over."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl