NOS SportAangepast

Van Calker traag in viermansbob

Edwin van Calker heeft in het Duitse Winterberg niet kunnen laten zien wat van hem verwacht wordt. De viermansbob eindigde bij de wereldbekerwedstrijd als zeventiende. Bij de drie vorige wedstrijden eindigde Van Calker telkens in de toptien.

De ploeg moest het vandaag doen zonder Sybren Jansma. De remmer werd aan de kant gehouden vanwege een lichte hamstringblessure.

Na afloop verklaarde remmer Bror van der Zijde dat de ploeg had geëxperimenteerd met nieuwe ijzers onder de bobslee. Een experiment dat dus niet het gewenste resultaat opleverde.

Onrustig

Het gaat niet goed met de Nederlandse bobsleemannen. De viermansbob is weliswaar gekwalificeerd voor Sotsji, maar de twee tweemansbobs hebben zich nog niet geplaatst.

Van Calker kwalificeerde zich na een 21ste plek in de eerste run zelfs niet voor de daaropvolgende tweede run. Een plek bij de beste tien is voor Van Calker een vereiste om ook in de tweemansbob naar Sotsji te mogen.

Wopke de Vegt nam vrijdag alvast een voorschot op het eventueel missen van kwalificatie en hintte op een aanwijsplek voor de tweemansbob. "Je hebt de tweemansbob nodig in Sotsji. Daardoor krijg je extra runs. Tien extra in totaal. Trainingsruns plus vier wedstrijdruns. Dat is voor het presteren van de viermansbob belangrijk. Ik kan het voorstellen, maar het NOC*NSF moet dat uiteindelijk beslissen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl