NOS SchaatsenAangepast

Van Riessen baalt nog van 1.000

Laurine van Riessen was de enige vrouw van Team Activia die zich wist te plaatsen voor de Olympische Spelen. Bij het olympisch kwalificatietoernooi werd ze op de 500 meter twee keer tweede achter Margot Boer, wat voldoende bleek voor een startbewijs.

Toch is er nog steeds een teleurstelling. Op haar favoriete afstand, de 1.000 meter, wist ze zich niet te plaatsen. "Het is nog altijd een flinke tegenvaller dat ik nu niet op de 1.000 in actie kom. Ik heb ook wel een zware avond gehad toen ik me daarvoor niet kwalificeerde. De knop moest om en gelukkig is het op de 500 meter nog wel gelukt", vertelt Van Riessen na de olympische teamoverdracht in Papendal.

"Lee schaatst zo hard"

Van Riessen reed vier jaar geleden in Vancouver juist wel de 1.000 meter en had toen geen ticket op de 500 meter. "De 1.000 meter was mijn eerste doel. Ik baal er nog steeds van, maar je doet er nu niks meer aan. Er werd gewoon heel hard gereden."

Op de 500 meter wordt het een lastig verhaal, verwacht ze. "Lee Sang-hwa schaatst momenteel zo hard. Je moet enorme stappen maken wil je daar in de buurt komen. Ik weet echt niet wat ik kan verwachten."

WK sprint

Van Riessen zal voor de Olympische Spelen meedoen aan de WK sprint in Nagano. Daarna gaat ze zich opmaken voor Sotsji. "Het wordt een pijnlijke dag als de 1.000 meter verreden wordt", zegt ze nog daarover. "Maar ik moet op de 500 meter dan maar twee goede races neerzetten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl