NOS SchaatsenAangepast

Nuis tegen Tuitert op schaatsmijl

Op de laatste dag van het Olympisch Kwalificatietoernooi in Thialf staat voor de mannen de 1.500 meter op het programma. Daarin rijden uitgerekend Kjeld Nuis en Mark Tuitert tegen elkaar, die voor hun laatste kans strijden op deelname aan de Olympische Spelen in Sotsji.

Nuis en Tuitert treffen elkaar in de zevende rit, zo blijkt uit de loting. Daarna komen Sven Kramer en Thomas Krol de baan op, gevolgd door Jan Blokhuijsen en Wouter Olde Heuvel. Favoriet Koen Verweij sluit de 1.500 meter in de tiende rit af tegen Rhian Ket.

5.000 meter vrouwen

Bij de vrouwen is de 5.000 meter maandag de laatste afstand. De nummers 1, 2 en 3 op die afstand kwalificeren zich voor de Spelen. Ireen Wüst komt in de eerste rit in actie tegen Marije Joling, in de tweede rit staan Diane Valkenburg en Imke Vormeer tegenover elkaar.

Linda de Vries en Rixt Meijer rijden de vijfde rit, gevolgd door Annouk van der Weijden - Carien Kleibeuker en Yvonne Nauta - Antoinette de Jong.

De 5.000 meter gaat van start om 17.30 uur, de mannen beginnen om 18.58 uur aan hun 1.500 meter. Bekijk de volledige loting.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl