NOS SchaatsenAangepast

Ter Mors: missie twee is geslaagd

Na teleurstellende races op de 1.000 en 3.000 meter pakte Jorien ter Mors op het OKT in Thialf dan toch nog een olympisch startbewijs op de 1.500 meter. De schaatster reageerde opvallend koel en nuchter.

"Het was niet de beste race die ik voor ogen had, maar we moeten het ermee doen", reageerde Ter Mors vlak na haar rit. "Het gevoel dat de race niet klopte en de slagen niet liepen zit nu nog net iets hoger dan die plek voor Sotsji."

"Het liep gewoon echt niet en dan is het vechten om snelheid te maken. Dan is zo'n 1.500 meter echt een hel om te rijden", analyseerde Ter Mors.

"Sterren van de regenboog"

Het besef dat ze nu ook op de langebaan in Sotsji actief zal zijn, was er wel. "Alleen, het loopt de laatste dagen niet. Je bent fysiek niet lekker en dat blijft toch in de hoofd rondspoken. Je wilt hier eigenlijk de sterren van de regenboog rijden om je te plaatsen. Ik plaats me zo met de hakken over de sloot, in dat opzicht ben je net iets minder blij."

Ter Mors was als shorttrackster wel al geplaatst voor de Spelen. "Voor mij is de euforie misschien ook iets anders dan voor de meeste schaatsers. Ik ging natuurlijk al, maar nu ga ik op twee onderdelen. Dus dat is wel weer heel mooi."

"Missie twee is geslaagd, dus nu op naar Sotsji. Weer fit worden en daar knallen", besluit Ter Mors.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl