NOS SchaatsenAangepast

Ter Mors tegen Boer op schaatsmijl

Een overzichtelijke, relatief korte dag zondag op het Olympisch Kwalificatietoernooi in Thialf. Iets na vier uur beginnen de vrouwen aan tien ritten op 1.500 meter.

Ireen Wüst komt als eerste van de favorieten in actie. In de zevende rit neemt ze het op tegen Jorien Voorhuis. Daarna is het de beurt aan Lotte van Beek - Marrit Leenstra en Margot Boer - Jorien ter Mors. In de laatste rit rijden Annouk van der Weijden en Linda de Vries tegen elkaar.

Voor Jorien ter Mors is het zondag de laatste kans om zich rechtstreeks te plaatsen voor Sotsji. Op de 1.000 (vijfde) en 3.000 (zevende) meter greep ze naast startbewijzen. Linda de Vries heeft maandag nog een kans op de 5.000 meter.

1.000 meter mannen

Om kwart over vijf rijden twintig mannen de 1.000 meter. Veel kanshebbers voor - op papier - vier startbewijzen. Mark Tuitert rijdt in rit zes tegen Lennart Velema. Gevolgd door Pim Schipper - Michel Mulder, Stefan Groothuis - Ronald Mulder en Hein Otterspeer - Koen Verweij. De laatste rit is voor Kjeld Nuis en Sjoerd de Vries.

De broertjes Mulder zijn als enigen al zeker van startbewijzen voor Sotsji. Voor de rest zijn de 1.000 van morgen en de 1.500 meter van maandag de laatste kans op een olympisch startbewijs.

De 1.500 meter gaat om 16.15 uur van start, de mannen beginnen om 17.09 aan de 1.00 meter. Bekijk de volledige loting.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl