NOS SchaatsenAangepast

Boer: in Sotsji kan het alle kanten op

Margot Boer imponeerde op de 500 meter op het Olympisch Kwalificatietoernooi in Thialf en was na afloop uiteraard tevreden over haar prestatie: "Ik heb gewoon twee supergoede races gereden hier. Dat betekent heel veel voor me."

De in goede vorm verkerende sprintster wilde zichzelf niet direct een medaillekandidaat in Sotsji noemen, maar: "Het moet allemaal goed vallen, ook op de Spelen. Maar als ik daar dan net twee goede races kan rijden, kan het alle kanten op."

"De 1.000 meter was nog niet helemaal goed. Maar ik voel nu weer hoe ik echt snelheid kan maken en ik kan de komende maand nog doorpakken. Eigenlijk gaat het pas twee weken echt heel lekker en dan is het fijn dat het er nu bij deze wedstrijd uitkomt."

Zin in de 1.000 meter

Op de 1.000 meter eindigde Boer in Thialf op de vierde plaats, maar als ze naar Sotsji gaat zal ze daar ook de kilometer rijden. En daar heeft de schaatster duidelijk zin in: "De 1.000 meter kan ik nog veel harder dan ik tot nu toe gereden heb. Als ik zulke rondjes nu kan rijden op de 500 meter, dan moet ik ze ook op de 1.000 door kunnen trekken."

Daarom gaat Boer ook naar de WK sprint op 18 en 19 januari in Nagano: "Zo'n wedstrijd is heel belangrijk voor me. Ik kan daar mijn 1.000 meters nog perfectioneren als het ook echt ergens om gaat."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl