NOS SchaatsenAangepast

Boer heerst bij OKT op 500 meter

Margot Boer heeft tijdens het Olympisch Kwalificatietoernooi in Heerenveen zo goed als zeker een olympisch startbewijs op de 500 meter veroverd. Na een superieur optreden op de eerste 500 meter was ze ook in de tweede omloop met afstand de sterkste: 37,68.

Normaal gesproken kan Boer rekenen op een ticket voor Sotsji, maar dat is nog niet helemaal zeker. De winnares van de 500 meter is op de prestatiematrix tiende en zou als gevolg van aanwijsplekken nog buiten de boot kunnen vallen.

De kans daarop is echter klein. De verwachting is dat bijvoorbeeld na de 1.500 meter vrouwen er dubbelingen ontstaan in de 'toptien-namen' waardoor Boer opschuift naar een absoluut zekere positie.

Van Riessen tweede

Laurine van Riessen werd opnieuw tweede: 38,23. Zij mag nog hopen op een ticket voor Sotsji, maar is daarbij afhankelijk van uitslagen op andere afstanden.

Thijsje Oenema en Annette Gerritsen kwamen in dezelfde tijd over de streep: 38,52. Omdat Oenema iets sneller was bij de eerste 500 meter, handhaafde zij zich in het klassement boven Gerritsen.

De kans dat zij - als de nummers drie en vier - nog naar de Spelen mogen is zeer onwaarschijnlijk, gezien de lage inschaling van die posities op de prestatiematrix.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl