NOS SportAangepast

Hectisch bestaan skiester Shiffrin

De Amerikaanse skiester Mikaela Shiffrin kent een hectisch bestaan.

Het achttienjarige supertalent schuift regelmatig aan in talkshows, volgt een cursus Duits en is onderwerp van menig televisieprogramma in de Verenigde Staten.

Shiffrin maakte haar wereldbekerdebuut in maart 2011, kort voor haar zestiende verjaardag, en nog datzelfde jaar stond ze voor het eerst op het podium, in Linz. Als zeventienjarige pakte ze in februari van dit jaar de wereldtitel en vorig seizoen won ze de wereldbeker slalom.

Mental coach

Wat opvalt aan de carrière van Shiffrin is haar stabiliteit en mentale weerbaarheid. Hierdoor slaagt de slalomspecialiste er op de belangrijke momenten in wat extra's bieden.

"Meestal praat ik met mijn coach, die erg stabiel is. We zeggen voor de grap dat hij en mijn moeder mijn mental coaches zijn. Ze zijn geen professionals, maar meer heb ik niet nodig omdat ik mij nooit zenuwachtig of bang heb gevoeld."

Sotsji

Shiffrin geldt als een van de favorieten voor olympisch goud in Sotsji, maar dat levert voor haar geen extra druk op. "Ik heb geen verwachtingen. Ik ben meer benieuwd hoe het zal zijn, hoe chaotisch het zal zijn. En natuurlijk wil ik een medaille winnen, maar dat wil iedereen. Het wordt een harde strijd, een mooie competitie."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl