NOS SportAangepast

Virus velt shorttracker Breeuwsma

Shorttracker Daan Breeuwsma kampt in aanloop naar de Olympische Spelen in Sotsji met een virus. De Fries mag voorlopig niet trainen, het virus moet door rust uit het lichaam verdwijnen. Breeuwsma kwalificeerde zich voor de Spelen op de 500 meter en hij maakt deel uit van de aflossingsploeg. Ook komt hij in aanmerking om de 1.000 meter in Sotsji te rijden.

De 25-jarige Breeuwsma baalt ervan dat hij even is uitgeschakeld, maar is optimistisch over een snel herstel. ''Dit is niet ideaal natuurlijk en ik maakte me eerst ook wel even zorgen. Het is supervervelend want het ging beter dan ooit. Maar er is nog tijd genoeg om te herstellen. Mijn bloed wordt nu iedere week gecontroleerd en de waardes zijn al gezakt sinds bekend is dat ik het virus heb.''

Het is belangrijk om niet te snel weer te beginnen met trainen, omdat Breeuwsma dan langer last kan houden van de klachten. De Fries denkt dat de Nederlandse kampioenschappen shorttrack van begin januari te vroeg voor hem zullen komen. ''Dat gaat lastig worden. Als ik de EK (17-19 januari, red.) in Dresden maar kan rijden. Dat is belangrijk voor het wedstrijdritme in aanloop naar de spelen'', aldus Breeuwsma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl