NOS SportAangepast

Bobsleeërs geplaatst voor Sotsji

Edwin van Calker heeft in Lake Placid met zijn viermansbob kwalificatie afgedwongen voor de Olympische Winterspelen. De Groninger voldeed zondag aan de eis door samen met Arno Klaassen, Sybren Jansma en Jeroen Piek als achtste te eindigen bij de WB-wedstrijden in het Amerikaanse wintersportoord.

De Nederlandse bob lag na de eerste run (55,28) met de achtste plaats op koers, maar dreigde een plaats in te leveren door een slechtere tweede run (55,41). Doordat één van de Russische bobs zijn voorsprong op de Nederlanders in de tweede run verspeelde, werd plaatsing voor de Spelen toch een feit.

Bij de vorige wereldbekerwedstrijden in Calgary en Salt Lake City lukte het Van Calker niet om in de top acht te eindigen. Beide keren werd de viermansbob tiende. Met de tweemansbob is de geboren Drent nog ver verwijderd van de Spelen, daarvoor heeft Van Calker een top 10-klassering nodig. In Calgary (18e), Salt Lake City (22e) en Lake Placid (17e en 14e) kwam hij daar niet bij in de buurt.

Van Calker: ook tweemansbob gaat lukken

Van Calker was na de kwalificatie voor de spelen zeer content. ''Hier hebben we hard voor gewerkt. Ik ben blij dat we de trip van drie wereldbekerwedstrijden overzee op zo'n manier afsluiten. Het heeft ons met blessures niet meegezeten, maar uiteindelijk klopte het vandaag. Nu nog de tweemans. Ook dat gaat ons lukken. Dit is straks lekker thuiskomen'', aldus Van Calker.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl