NOS SportAangepast

Bobsleester Kamphuis naar Spelen

Bobsleester Esmé Kamphuis heeft zich bij de wereldbekerwedstrijden in Park City verzekerd van deelname aan de Winterspelen in Sotsji.

De bobsleepilote zette met remster Judith Vis op de Amerikaanse baan de zevende tijd neer, waar een plaats bij de beste tien vereist was om haar nominatie om te zetten in kwalificatie.

De winst ging naar de Amerikaansen Elana Meyers en Aja Evans. Zij bleven Kaillie Humphries en Heather Moyse, de olympisch kampioenen uit Canada, voor. Jamie Greubel en Katie Eberling, ook uit de VS, werden derde.

Vorige week stelde Kamphuis bij de start van het wereldbekerseizoen in Calgary nog flink teleur met de vijftiende plaats, toen met Sanne Dekker in de bob. "Veel beter dit keer. Olympische kwalificatie is een feit. Nu kijken we ernaar uit een paar plaatsjes op te schuiven", twitterde Kamphuis die nog een keer in actie komt in Park City, waar voor de vrouwen twee wedstrijden gepland zijn.

Van Calker 22ste

Edwin van Calker miste de kans om in de tweemansbob een startbewijs voor Sotsji te bemachtigen. Hij werd met remmer Sybren Jansma, die de geblesseerde Bror van der Zijde verving, slechts 22ste in de eerste run en hoefde niet meer terug te komen voor een tweede optreden.

De Amerikaan Steven Holcomb won, na de openingsrace in Calgary, opnieuw. Dit keer met Chris Fogt in de slee. Zij hielden hun landgenoten Nick Cunningham en Dallas Robinson achter zich. De Duitsers Francesco Friedrich en Jannis Baecker eindigden als derde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl