NOS SportAangepast

Duitse biatlontopper wordt Belg

De Duitse biatleet Michael Rösch gaat binnenkort de Belgische kleuren verdedigen. Slechts enkele administratieve formaliteiten staan een optreden in wedstrijden namens de zuiderburen nog in de weg.

De naturalisatie van de 30-jarige Rösch is opmerkelijk, daar het niet de eerste de beste betreft: in 2006 won hij met de Duitse estafetteploeg goud op de Olympische Winterspelen in Turijn.

Daarna wist de talentvolle zoon van een voormalig wereldkampioen echter niet meer aan de hoge verwachtingen te voldoen. Onder meer blessureleed en de enorme concurrentie in Duitsland stonden nieuw succes in de weg.

Wereldbeker

Door van nationaliteit te veranderen hoopt Rösch weer te kunnen starten in de Wereldbeker. Hij zal wel eerst in de IBU-Cup, een treetje lager, moeten beginnen. "Ik heb enkele moeilijke jaren achter de rug. Maar als Belg wil ik weer een plaats bij de top veroveren", aldus de gemotiveerde Rösch.

De komst van Rösch moet de biatlonsport in België op een hoger plan brengen. Ambities genoeg in ieder geval. "Wij willen gaan bouwen aan een ploeg die zich kan kwalificeren voor de estafette op de Winterspelen in Pyeongchang in 2018", aldus voorzitter Manfred Langer van de Belgische biatlonbond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl