NOS SportAangepast

Slopestyle: kicken en tricken

Op de Winterspelen van Sotsji staat voor het eerst slopestyle snowboarden op het olympisch programma. De toppers in deze sport ontmoetten elkaar dit weekend in Landgraaf voor een Europa Cup-wedstrijd. De Nederlander Dimi de Jong was de beste.

Bij het slopestyle snowboarden gaan de deelnemers in razend tempo naar beneden, met als doel zoveel mogelijk tricks en jumps te maken. Een jury geeft punten.

Zo snel als het onderdeel is, zo gemoedelijk is de sfeer in Landgraaf. De snowboarders gaan op een sportieve manier met elkaar om. Het enthousiasme is van hun gezichten af te lezen. Als de deelnemers de finish hebben bereikt, zoeken ze direct de lift naar boven op. Een pauze is niet nodig.

De hal biedt de mogelijkheid de sprongen nog vaak te oefenen, al is het volgens Wopke de Vegt, technisch directeur van de Nederlandse Ski Vereniging, nog niet het echte werk. "In Sotsji zijn de schansen, bulten en onderdelen waar je trucs op kunt doen, veel groter. Maar daarop kunnen we ons hier goed voorbereiden", aldus De Vegt.

In NOS Langs de Lijn was een reportage over het spectaculaire nieuwe onderdeel te horen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl