NOS SportAangepast

Otter: ons plan is niet gelukt

Het kwalificatieproces van de shorttrackers voor Sotsji heeft veel weg van één grote, complexe rekensom en na de eerste dag van de wereldbekerwedstrijden in Kolomna is het er voor bondscoach Jeroen Otter niet eenvoudiger op geworden.

Met name de mannen bezorgden Otter kopzorgen. "We komen hier om plaatsen binnen te halen en als dat dan verprutst wordt, is dat heel erg balen", sprak hij aan het eind van de "rommelige" dag zijn teleurstelling uit.

De shorttrackers moeten tijdens twee wereldbekerweekenden startplaatsen verdienen voor de hele Nederlandse ploeg. Op iedere afstand zijn drie plekken per land beschikbaar, maar dan moeten de schaatsers wel bij de beste 32 of 36 eindigen.

Te laat

De bondscoach had verwacht op de 1.500 meter drie man naar de Spelen te kunnen sturen, maar Freek van der Wart kwam niet verder dan de voorronden. "Ons plan is niet gelukt. Freek wachtte te lang en kwam te laat bij de finishlijn om nog derde te worden."

Ook op de 500 meter liep het anders dan verwacht. Niels Kerstholt ging in de heats onderuit en werd 43ste. "Dan ben je toch de sigaar. We zijn nu afhankelijk van wat anderen doen om drie startbewijzen te halen voor Sotsji. Maar met 92 plus twee punten zitten we net aan de goede kant van de tipping-point, denk ik", trachtte de optimistische Otter helderheid te verschaffen.

Relay

Vrijdag is onder meer de aflossing aan de orde. Zondag is pas de finale op dat onderdeel. "Maar als we vrijdag de topacht halen, dan zit het wel snor met de relay."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl