NOS SportAangepast

Sterke rentree shorttracker Knegt

Shorttracker Sjinkie Knegt heeft bij het eerste olympische kwalificatietoernooi in Turijn de kwartfinales bereikt op de 1.500 meter. Knegt keerde bij de wereldbekerwedstrijd terug op het ijs, nadat hij in augustus een knie-operatie had ondergaan.

Het wereldbekertoernooi in Turijn is samen met het toernooi in het Russische Kolomna van volgende week bepalend voor deelname aan de Olympische Spelen in Sotsji. Behalve Knegt kwalificeerde ook Niels Kerstholt zich voor de kwartfinales.

Bij de vrouwen wist Jorien ter Mors de kwartfinales te bereiken op de 1.500 meter. KoenHakkenberg, Lara van Ruijven en Rianne de Vries overleefden de heats niet.

500 meter

Op de 500 meter bereikten Kerstholt, Daan Breeuwsma en Freek van der Wart de achtste finale (laatste 29). Ter Mors ging op de 500 meter ook verder. Samen met Yara van Kerkhof zit ze bij de laatste zestien. Rianne de Vries bleef steken op de 28ste plaats.

Over twee toernooien is een plaats bij de beste 36 nodig voor een olympisch ticket. Van belang is vooral dat Nederland zich met de aflossingsploegen plaatst. Als dat lukt, mogen er vijf shorttrackers per sekse naar de Spelen, anders is drie het maximum.

Zaterdag wordt het toernooi hervat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl