NOS SportAangepast

Concurrentie bang voor Kamphuis

Bobsleester Esmé Kamphuis is een medaillekandidaat tijdens de Winterspelen in Sotsji. Dat vindt ze niet alleen zelf, maar ook de concurrentie houdt ernstig rekening met haar.

Zo was Kamphuis, die begin dit jaar op de WK heel dicht bij een podiumplek was, opeens niet meer welkom om te trainen op de meeste Duitse banen. Dus pendelt Kamphuis nu in de voorbereiding op het nieuwe seizoen op en neer tussen Nederland, de Verenigde Staten, Canada en Sotsji.

Bij de Amerikanen werd Kamphuis juist verwelkomd, omdat zij hun nieuwe slee graag wilden testen tegen de top van de wereld. Ook al een bevestiging dat de concurrentie haar als een geduchte tegenstandster ziet.

Het vele reizen deert Kamphuis niet. Sterker nog; ze ziet er een voordeel in. Kamphuis traint in haar voorbereiding op de banen in Calgary, Salt Lake City en Lake Placid, waar de eerste drie wereldbekerwedstrijden worden gehouden.

Tijdens die wedstrijden wil Kamphuis, samen met remster Judith Vis, snel haar olympische nominatie verdienen, zodat ze zonder die druk naar de Spelen kan toewerken. In Sotsji moet dan gebeuren wat haar op de WK net niet lukte: een medaille pakken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl