NOS SportAangepast

Olympische missie met André Rieu

De viervoudig wereldkampioenen in het paarrijden, Aljona Savchenko en Robin Szolkowy, laten zich bij hun jacht op olympisch goud inspireren door walskoning André Rieu. Dat meldt de Duitse krant Die Welt.

Sms naar Ingo Steuer

Al tijdens de Spelen van Vancouver vier jaar geleden waren Savchenko en Szolkowy van plan hun kür te rijden op de klanken van Rieu, maar om choreografische en technische redenen viel de keus toen toch op een ander nummer. Dat het Duitse paar nu toch de gok waagt, is vooral te danken aan Marjorie Rieu, de echtgenote van André Rieu. Zij overtuigde haar man dat een van de nummers uit zijn repertoire bij uitstek geschikt is voor een kür in het paarrijden.

Aangemoedigd door zijn echtgenote stuurde André Rieu op 24 mei van dit jaar een sms aan Ingo Steuer, de trainer van het succesduo Savchenko-Szolkowy. 'Hallo Ingo, hoe gaat het? Ik heb een mooi nummer voor je. Marjorie zei, dàt is voor Ingo! Ik mail het je vandaag. Ben benieuwd wat je ervan zegt. Alle goeds, André', luidde de tekst in de sms.

Olympisch goud

Steuer nam het aanbod gretig aan. Voor Savchenko en Szolkowy gaat daarmee een oude wens alsnog in vervulling. De twee hebben aangekondigd na Sotsji een punt te zetten achter hun carrière. Ondanks hun indrukwekkende erelijst met vier wereldtitels zijn Savchenko en Szolkowy nog niet in het bezit van olympisch goud. In Rieu hoopt het koppel de juiste inspiratiebron te vinden.

Steuer is erg enthousiast en ook het paar kan niet wachten. "We zijn goed op dreef en erg gemotiveerd. Nu moet het eruit komen", laat het paar tegenover Die Welt weten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl