NOS SportAangepast

Nominatie drie shorttrackers

Jorien Ter Mors en Yara van Kerkhof hebben bij de wereldbekerwedstrijden shorttrack in Seoul op de 500 meter voldaan aan de eisen van NOC*NSF voor uitzending naar de Olympische Winterspelen in Sotsji.

Ter Mors eindigde op de zesde plaats en Van Kerkhof werd achtste. Om genomineerd te worden, was een top-12 plek vereist.

Freek van der Wart, die al aan de eisen had voldaan, eindigde bij de mannen op de zevende plaats. Niels Kerstholt werd elfde, maar dat was wel toereikend voor een nominatie van de sportkoepel.

Om daadwerkelijk uitgezonden te worden, moet Nederland bij de derde en vierde WB-wedstrijden eerst startplaatsen als land verdienen voor de Olympische Spelen.

Ter Mors wint B-finale 1.500

Ter Mors legde eindigde eerder al als zevende op de 1.500 meter. In Sjanghai pakte ze nog brons, maar na de derde plaats in de halve finales moest ze genoegen nemen met de B-finales, die ze wel won.

Kerstholt slaagde er niet in om revanche te nemen voor zijn mislukte 1.500 meter in Sjanghai, toen hij door een penalty de finale misliep.

Voor het bevestigen van de olympische nominatie moest Kerstholt bij de beste acht komen (minimaal tweede plaats in B-finale), maar de Utrechter werd slechts dertiende.

De Canadees Charles Hamelin, in Sjanghai al goed voor twee keer goud en een keer zilver, won de 1.500 meter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl