NOS SportAangepast

Olympische nominatie Sauerbreij

Snowboardster Nicolien Sauerbreij heeft bij de wereldbekerwedstrijden slalom in Bad Gastein een olympische nominatie in de wacht gesleept.

De regerend olympisch kampioene op de reuzenslalom eindigde zaterdag, net als een dag eerder, als zestiende en laatste in het hoofdtoernooi.

Sauerbreij moest voor een nominatie van NOC*NSF twee keer in de topzestien van een wereldbekerwedstrijd eindigen en voldeed dus in Bad Gastein in één weekeinde precies aan die eis.

Ze gaf in de achtste finales, na een gelijkopgaande eerste afdaling, in de tweede run een halve seconde toe op de Duitse Anke Karstens. De winst ging naar de Zwitserse Patrizia Kummer.

Focus op WK

Volgens Sauerbreij begint de vorm langzaam terug te keren. "Technisch loopt het nu goed'', zei de 33-jarige snowboardster na afloop.

De routinier richt zich dit seizoen vooral op het WK in Stoneham. De wereldtitel is de enige grote prijs die ze nog mist. ,,Ik moet alleen helemaal fit worden. Dan ben ik in staat voor een wereldtitel te gaan. Het moet nog allemaal wat scherper en sneller.''

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl