NOS Voetbal

KNVB wijst beroep Vitesse af; definitief geen overname Common Group

De Amerikaanse investeerder Coley Parry mag Vitesse definitief niet overnemen, oordeelt de beroepscommissie van de KNVB. Dat betekent dat de noodlijdende Arnhemse club nog maar tien dagen de tijd heeft om op een andere manier aan de benodigde 19 miljoen euro te komen.

Vitesse kampt met een miljoenenschuld en moet de licentiecommissie voor 17 mei overtuigen dat het voldoende geld heeft om volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie uit te mogen komen. De club kreeg van de voetbalbond achttien punten in mindering vanwege de slechte financiële situatie, waardoor de club degradeerde naar de eerste divisie.

De bond oordeelde eerder al geen vertrouwen te hebben in de financiële situatie van de Common Group van Parry. Vitesse had gehoopt dat de uitspraak in hoger beroep zou worden herzien. Dat is vandaag dus afgewezen.

Parry zegt in een eerste reactie tegen de NOS: "We moeten de club redden. Ondanks alle obstakels. Ik ben vooralsnog de enige die dat kan, maar ze maken het zo wel heel moeilijk".

Coley Parry

Tijdens de mondelinge behandeling op maandagavond 6 mei heeft Vitesse, gezien de uitzonderlijke omstandigheden waarin de club zich bevindt, gevraagd om of er zo snel als mogelijk een verkorte uitspraak van de beroepscommissie kon worden ontvangen.

De beroepscommissie heeft hieraan gehoor gegeven door binnen 24 uur na behandeling van de zaak uitspraak te doen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl