United afgedroogd door Crystal Palace, Ten Hag wil 'blijven knokken' na afgang

Erik ten Hag heeft met zijn Manchester United een dramatische avond beleefd. Op bezoek bij Crystal Palace werd United met 4-0 afgedroogd.

Door de nederlaag blijft United hangen op de achtste plek in de Premier League, die geen recht geeft op Europees voetbal. Ook heeft het team van Ten Hag nu een negatief doelsaldo. Komend weekend is koploper Arsenal de tegenstander.

Ten Hag noemde het optreden van zijn ploeg "teleurstellend" en "verreweg niet goed genoeg". De Nederlandse manager zei niet aan opstappen te denken na de afgang.

"Ik zal blijven knokken. Ik neem de verantwoordelijkheid voor deze uitslag, maar ik zal weer energie vinden voor de wedstrijd van komende zondag."

Nog de juiste man?

Op de vraag of hij nog de juiste man voor United is, antwoordde de coach: "Absoluut. Als de juiste spelers beschikbaar zijn, dan hebben we een goed elftal. We misten vanavond bijna de hele verdediging en dan hebben we problemen."

Ten Hag: 'Onze ergste nederlaag, spelers volgden instructies niet op'

Manchester United kwam in Londen na twaalf minuten op achterstand. Michael Olise kreeg ruimte om uit te halen van een meter of twintig en schoof de bal beheerst in de hoek buiten bereik van André Onana.

United wilde wel daarna, maar vijf minuten voor rust werd het erger voor de ploeg van Ten Hag. Na knullig balverlies op het middenveld speelde Jean-Philippe Mateta verdediger Jonny Evans kinderlijk eenvoudig uit en hij ramde de bal achter Onana: 2-0.

Heel even hoop

Na 52 minuten was er een beetje hoop toen United scoorde, maar Casemiro stond buitenspel op het moment dat hij de bal van Christian Eriksen inkopte. Even later was Crystal Palace na een schitterende aanval dichtbij de 3-0. Eberechi Eze schoot na een mooie hakbal van Olise naast.

Er viel veel te juichen op Selhurst Park

In de 57e minuut was het alsnog 3-0 door Eze, Joachim Andersen legde een voorzet van Will Hughes panklaar neer voor Eze, die simpel kon binnenwerken.

Uitblinker Olise was nog niet klaar na de 3-0. De Fransman draaide na 65 minuten opnieuw naar binnen en schoot de bal in de korte hoek: 4-0. Na die treffer mocht Jaïro Riedewald zijn entree maken bij Palace.

In de slotfase waren er nog flinke kansen op een vijfde treffer, maar dat bleef de 'Mancunians' bespaard. De finale van de FA Cup, eind deze maand tegen Manchester City, lijkt nu de beste mogelijkheid voor United om zich toch nog te plaatsen voor Europees voetbal.