NOS Sport

Schmidt kan niet verrassen in sprongfinale op EK turnen en wordt zevende

Casimir Schmidt heeft zaterdag bij de EK turnen in het Italiaanse Rimini niet kunnen verrassen met een medaille. In de finale bij het onderdeel sprong werd de 28-jarige Noord-Hollander uiteindelijk zevende.

Schmidt kan niet verrassen in sprongfinale op EK turnen en wordt zevende

Schmidt stond één keer eerder in de EK-finale, in 2014 werd de turner vierde. Ditmaal had hij zich ook als vierde geplaatst voor de finale, maar daarin kon hij niet imponeren. Hij kwam uiteindelijk tot 13,566 punten, ruim een punt minder dan de Britse wereldkampioen Jake Jarman.

Schmidt kwam bij zijn eerste sprong met zijn handen op de mat en kreeg daarvoor een volledig punt aftrek. Ook zijn tweede sprong was verre van vlekkeloos.

Het goud ging dus naar Jarman, die net titelhouder Artoer Davtjan uit Armenië voorbleef. In 2023 was dat juist net andersom. Het brons was voor de als eerste geplaatste Nazar Chepurnyi uit Oekraïne.

Kovtoen vermorzelt concurrentie op brug en wint ook rekstokfinale

Illia Kovtoen was zaterdagmiddag behoorlijk succesvol. De turner uit Oekraïne vermorzelde eerst de concurrentie tijdens de brugfinale en pakte daarna ook het goud op de rekstok.

In de brugfinale zette Kovtoen met een hoge moeilijkheidsgraad en een zeer nette uitvoering van zijn oefening een hoge score neer (15,633). Dat was viertiende meer dan in de kwalificatie.

Illia Kovtoen

Met zijn uitstekende oefening stak hij ver boven de rest uit, want de Cyprioot Marios Georgiou scoorde met 14,866 ook niet slecht, maar moest genoegen nemen met het zilver. De Zwitser Noe Seifert kwam net tekort voor de tweede plek op het podium. Hij pakte brons met een score van 14,833.

In de rekstokfinale leek er hetzelfde podium te komen als bij de brugfinale, maar dat voorkwam de Litouwer Robert Tvorogal. Hij verwees Seifert naar een vierde plaats en pakte zelf het zilver. Weer was Kovtoen de beste met een score van 14,600.

Georgiou probeerde zijn succesvolle EK (goud op de meerkamp, zilver op de brug en brons op voltige) een vervolg te geven met een nieuwe gouden medaille, maar nu moest de man uit Cyprus genoegen nemen met het brons.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl