NOS Wielrennen

Markus soleert in Veenendaal door stortbui naar eerste zege dit jaar

Markus trotseert regen en zegeviert in Veenendaal-Veenendaal

Riejanne Markus heeft op knappe wijze de eendaagse wielerkoers Veenendaal-Veenendaal op haar naam geschreven.

De 29-jarige renster van Visma-Lease a Bike kreeg tijdens een solo onder andere te maken met een enorme stortbui, maar hield stand en kwam als winnaar over de streep.

Voor Markus, die begin mei als tweede eindigde achter Demi Vollering in de Ronde van Spanje, is het de eerste overwinning in 2024.

Paardenveld

Het leek in de Veenendaal-Veenendaal Classic na vier rondes van 35 kilometer op een massasprint uit te draaien, maar Markus had andere plannen. Zij demarreerde op het Paardenveld, een klimmetje van 600 meter.

Markus pakte een kleine voorsprong en kreeg op ruim 10 kilometer van de finish te maken met een flinke regenbui, waardoor de wegen in snel tempo nat en daardoor ook glad waren.

Kleine marge

Markus reed onverschrokken solo door en wist het peloton achter zich te houden. "De regen heeft denk ik wel echt geholpen vandaag. Ze reden heel lang dicht achter me, maar ik wist ook dat ik in de bochten voordeel had in mijn eentje."

Ze kwam uiteindelijk negen seconden voor nummer twee Barbara Guarischi over de streep. Markus volgt de Belgische Lotte Kopecky op, die de wedstrijd vorig jaar won. Veenendaal-Veenendaal voor de mannen is zaterdag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl